Kurzy
Kurzy sladkého tvoření
Aktuální nabídka kurzů
- pro přihlášení na kurz mne prosím kontaktujte na e-mail dortyzelhuty@gmail.com
- veškeré kurzy probíhají ve skupince maximálně 4 osob v Plzni na Doubravce
- závaznou rezervaci termínu provádím po složení rezervačního poplatku 1.000,-
SKRYTÝ DVOUPATROVÝ DORT A PRÁCE S JEDLÝM TISKEM - termín 12.1. - 2 volná místa
- na kurzu si vyrobíme dort od úplného základu - ukážeme si pečení korpusu (tmavou variantu), vyrobíme si pribináčkovou a pařížskou náplň, swiss meringue krém pro obmaz dortu
- samostatně si dort naplníte, nazdobíte a dozvíte se veškeré důležité tipy a triky pro perfektní výsledek
- před kurzem si vyberete variantu lesních či safari zvířátek pro dozdobení dortu, barevná variace bude plně ve Vaší režii
- ukážeme si, jak dort rovnoměrně obmazat krémem a vytvořit efekt zvlněného okraje
- aplikujeme motivy z jedlého papíru i fondánového listu - dozvíte se všechny důležité informace k perfektnímu výsledku
- kurz bude probíhat od 9 do 16-17 hodin na adrese Nad Týncem 2A
- velikost korpusů je 17 cm - ve 2 skrytých patrech nad sebou, pro cca 14 porcí
- cena kurzu 3.900,-
- Pro přihlášení napište prosím e-mail na dortyzelhuty@gmail.com a do předmětu uveďte název tohoto kurzu
- Je možné vystavit i dárkový poukaz
KURZ TARTALETEK - termín 1.2. - poslední volné místo
- na kurzu si vyrobíme kolekci 24 ks lahodných tartaletek
- dozvíte se, jak si jednoduše vyrobit tartaletky v domácích podmínkách s minimálním množstvím nutných pomůcek
- vyrobíme si od píky 4 druhy náplní - baileys, kokos, lemon curd a malina
- dozvíte se veškerá úskalí a potřebné poměry pro perfektní čokoládovou polevu
- ukážeme si jednoduché a přitom efektní možnosti pro zdobení a vyrobíte si jednoduché květinky nebo přízdoby z fondánu
- kurz bude probíhat od 9 do 14-15 hodin na adrese Nad Týncem 2A
- cena kurzu 3.500,-
- Pro přihlášení prosím napište email na dortyzelhuty@gmail.com a do předmětu uveďte název tohoto kurzu
- Je možné vystavit i dárkový poukaz
KURZ SUŠENKOVÝ DORT A SWEETBAR - termín 15.2. - 4 volná místa
- na kurzu si vyrobíme oblíbený sušenkový dort (známý též jako "number cake") s náplní z bíločokoládové ganáže, zdobený pusinkami a květy
- dále si vyrobíme oblíbené sladkosti do sweetbaru
- mini kefírové cupcakes s krémem z krémového sýra (6 ks)
- pečené perníkové nanuky máčené v čokoládě (4 ks)
- truffless (čokoládové lanýže) ve vegan verzi z kokosového mléka a hořké čokolády (10-12 ks)
- mini lotus cheesecakes (6 ks)
- na kurzu si ukážeme veškeré kritické body a vše včetně náplní si připravíme od základu
- domů si odnesete veškeré receptury v tištěné podobě a vlastnoručně vyrobenou kolekci sladkostí
- kurz bude probíhat od 9 do 15-16 hodin na adrese Nad Týncem 2A
- cena kurzu 3.500,-
- Pro přihlášení napište prosím e-mail na dortyzelhuty@gmail.com a do předmětu uveďte název tohoto kurzu
KURZ VÝROBY MAKRONEK - termín 14.3. - poslední volné místo
- na kurzu si vyrobíme od píky makronky pomocí italské metody (metoda s rozvarem)
- ukážeme si dvojí možnost pečení, jak se zasycháním, tak bez zasychání - 1. metoda s horkovzduchem, druhá metoda pouze horní/spodní ohřev, taktéž si ukážeme makronky na podložkách s výřezy, teflonové podložce a tvrdé silikonové podložce
- předem upozorňuji, že budu učit "mé" makronky, které jsou křehčí a mají v sobě dutinky (aktuální "moderní" plné makronky se u nás a mých zákazníků nesetkaly s úspěchem, máme raději tuto mou léty prověřenou křehčí variantu)
- domů si odnesete kolekci cca 40 ks makronek v příchutích slaný karamel, vylepšená malina, mléčná čokoláda s mučenkou, vanilka
- na kurzu si ukážeme všechny kritické body a vyrobíme si vše od základu včetně náplní
- domů si odnesete veškeré receptury v tištěné podobě a vlastnoručně vyrobenou kolekci makronek
- kurz bude probíhat od 9 do 15-16 hod u mě v provozovně na adrese Nad Týncem 2A
- cena kurzu 3.900,-
- pro přihlášení napište prosím na e-mail dortyzelhuty@gmail.com a do předmětu napište název tohoto kurzu
KURZ ODPALOVANÉ TĚSTO - termín 22.3. - 4 volná místa
- na kurzu si vyrobíme 3 druhy zákusků z odpalovaného těsta -
- profiterolky se slanokaramelovým krémem - 15 ks
- větrníčky s křupavou vrstvou (choux au craquelin), plněné baileys a pařížským krémem - 8 ks
- banánky (eclairs) s malinovým mascarpone - 8 ks
- věnečky se žloutkovým krémem a šlehačkou - 6 ks
- na kurzu si ukážeme veškeré kritické body a vše včetně náplní si připravíme od základu
- domů si odnesete veškeré receptury v tištěné podobě a vlastnoručně vyrobenou kolekci sladkostí
- kurz bude probíhat od 9 do 14-15 hodin na adrese Nad Týncem 2A
- cena kurzu 3.500,-
- Pro přihlášení napište prosím e-mail na dortyzelhuty@gmail.com a do předmětu uveďte název tohoto kurzu